Troppen 11 - 16 år

Troppen på tur til Vier

Troppen er todelt. Stifinnere: 5 - 7. klasse og Vandrere 8 - 10 klasse. Som stifinner har du muligheten til å delta på mange turer, møter og spennend aktiviteter.Største delen av medlemmene i troppen er stifinnere. Som vandrerne deltar man også på alle møtene men man har større frihet når det gjelder turer. Vandrerne får tilbud om å reise på tyngre turer og kan ved enkelte tilfeller få lov til å reise på turer nesten alene. Der skal være en voksen har vakt for speider som er på tur.

I troppen finner du det meste: kjekke hytteturer hvor vi er ute og leker, tøffe teltturer som kan være noe våte men er deilige når man først har fått tørket seg i solen eller vinden. Noen liker helst å ikke reise på tur men kun lære om kjekke ting på møtene. Kanskje tar vi en spillekveld med alle mulige spill og kanskje en film eller to. Vi har satte regler som skal følges når du er medlem i troppen. Dette gjør det mulig for oss å ta turene litt lengre en flokken og kanskje andre gjør. Hva sier du til en Fjelltur i telt eller en vandring uten telt om sommeren?

Som medlem i troppen kan man bli med på sommerleir. Disse varer mellom fem dager til tre uker og kan være en fottur i fjellet eller en større leir i utlandet.

I Norge arrangerer NSF en landsleirer og kretsleirer med to års mellomrom. De siste åren har man f.eks hatt.
2013 Landsleir - Stavanger, Madla 
2014 Pause år - noen grupper reiste på leir til England eller Danmark
2015 Kretsleir - Jørpeland, Camp 773
2015 Verdensleir - Japan
2016 Pause år - 2. Stavanger hadde en gruppeleir på Bjerkreim
2017 Landsleir - Bodø